MKI – SKOON LAPPIE

Persbericht

Sta voor meisjes en vrouwen in Zuid-Afrika!

P-Mate BV doneert deel opbrengst van plastuit aan MKI-project ‘Skoon Lappie’.

Dordrecht/Oostvoorne, 20 september 2010 – Voor vrouwen in Nederland is de wens om staand te kunnen plassen jaren geleden reeds in vervulling gegaan met de introductie van de P-Mate. Ook internationaal is de P-Mate een groot succes. Reden voor P-Mate BV om dat succes te delen en het ‘Skoon Lappie’-project van het Medical Knowledge Institute (MKI) te steunen. Dit project richt zich op de menstruele hygiëne en voorlichting van (jonge) vrouwen in Zuid-Afrika. Van iedere vijf stuks verpakking die P-Mate BV wereldwijd verkoopt, wordt vijf cent gedoneerd aan dit MKI-project.

Het ‘Skoon Lappie’-project wil het taboe doorbreken dat in Zuid-Afrika nog steeds op menstruatie ligt. Dit taboe heeft als gevolg dat meisjes en (jonge) vrouwen geen uitleg krijgen over de ontwikkeling van hun lichaam. Door deze onwetendheid gebruiken zij onhygiënische oplossingen, zoals een krant of spons, om de menstruele periode door te komen. Dit heeft vaak ernstige gevolgen: vaginale infecties, ontstekingen en soms zelfs de dood! Het ‘Skoon Lappie’-project richt zich op informatievoorziening over persoonlijke hygiëne en leidt vrouwelijke trainers op om deze informatie over te brengen op kansarme (jonge) vrouwen. Daarnaast is ten behoeve van het project lokaal uitgebreid onderzoek gedaan. Dat heeft geleid tot de ontwikkeling van een nieuw soort maandverband dat geheel in samenwerking met de toekomstige gebruiksters is ontworpen en in de nabije toekomst met lokale grondstoffen in Zuid Afrika of waar dan ook kan worden geproduceerd.

Jack Beerens, directeur van P-Mate BV: “Door P-Mate en mijn jarenlange ervaring in de zorgsector, heb ik gemerkt dat hygiëne voor ons in West-Europa iets heel vanzelfsprekends is. We staan er niet of nauwelijks bij stil dat niet iedereen de kennis – laat staan de beschikking – heeft over hygiënische middelen en mogelijkheden. Het is schrijnend dat vrouwen sterven aan de complicaties van een menstruatie! Daarom vinden wij het niet meer dan vanzelfsprekend om ‘Skoon Lappie’ te steunen. Per verkochte wallet (5 P-Mates in een enveloppe) doneert P-Mate BV vijf cent aan ‘Skoon Lappie’.

Daarmee laat P-Mate BV zien: Wij STAAN achter Skoon Lappie!

“Preventie door educatie is de enige manier om de meisjes en vrouwen in de townships in zuidelijk Afrika op de hoogte te stellen van de manier waarop zij met hun lichaam moeten omgaan”, stelt Harold Robles, oprichter en president van het MKI. “Het is geweldig dat P-Mate BV een deel van hun opbrengst aan ons project ‘Skoon Lappie’ doneert. Door een educatief programma over hygiëne op te zetten kunnen wij de vrouwen een boel bijbrengen over hygiëne en daarmee in de toekomst veel gezondheidsproblemen voorkomen! Als we ook nog de kans krijgen om lokaal en daardoor beter betaalbaar te produceren, kunnen we de volgende stap vooruit zetten in dit project. Wat mij betreft mag iedere vrouw vanaf nu gaan staan, waardoor ze het leven kan redden van een meisje of jonge vrouw in Afrika!”

– einde persbericht –

Over het Medical Knowledge Institute, ‘Preventie door Educatie’
Het Medical Knowledge Institute (MKI) is een internationale non-profit gezondheidszorgorganisatie die zich richt op scholing en informatievoorziening vanuit de overtuiging dat gezondheidszorg een mensenrecht is.

Onder het motto ‘Preventie door Educatie’ richt het MKI zich vol overtuiging op haar doelstelling de levensomstandigheden van de bevolking in zuidelijk Afrika te verbeteren door medisch gerelateerde trainingen en workshops te geven aan de lokale bevolking n hulpverleners. Deze ‘local heroes’ brengen die kennis ook weer over op anderen. De ‘Healthcare Educational’ programma’s zijn ontworpen om de kwaliteit en de humanitaire waarden van de gezondheidszorg te verbeteren via educatie en publieke gezondheidsprogramma’s. Hiervoor worden medische experts uit de hele wereld ingezet. De fondsen om dit belangrijke werk te kunnen doen, worden voornamelijk via donaties verkregen. Ook de verkoop van een exclusieve serie sieraden via het door het MKI opgezette project Yoell® draagt bij aan het succes van het MKI. Deze sieraden worden met de hand vervaardigd door HIV-geïnfecteerde vrouwen in Zuid-Afrika.

Het Medical Knowledge Institute is gevestigd in Nederland (Oostvoorne), Zuid-Afrika (Kaapstad) en de Verenigde Staten van Amerika (Springfield/MA) en in 1999 opgericht door dr. Harold E. Robles, oprichter en President Emeritus van het Albert Schweitzer Institute for the Humanities, en dr. Peter J. Bittel, Chairman en CEO van The Futures Health Group. Meer informatie over de werkzaamheden, projecten, workshops en events van het MKI: www.infomki.org

Over P-Mate BV
In 1998 is de P-Mate (toen nog Plastuit) ontwikkeld door Moon Zijp. De grote doorbraak van de P-Mate kwam toen Moon Zijp in 1999 tijdens de show van Paul de Leeuw voor heel Nederland de P-Mate live demonstreerde. Vanaf dat moment heeft de P-Mate een revolutie ontketend in de denkbeelden van vrouwen over plassen. Niet alleen in Nederland, maar ook internationaal is de P-Mate inmiddels een begrip. De P-Mate is comfortabel, discreet, snel, maar bovenal heel erg hygiënisch. Bovendien is de P-Mate een 100% milieuvriendelijk product, volledig recyclebaar en worden zowel de P-Mate als de wallet gemaakt van speciaal karton, gewonnen uit duurzame bosbouw. Dit houdt in dat voor iedere boom die gekapt wordt om papier van te maken, er drie worden teruggeplant. Meer informatie over de P-Mate: www.p-mate.com.

Voor redactionele informatie, beeldmateriaal of interviewmogelijkheden:
Influx PR, Hilde Mussche, Stoomwezenstraat 33, 7331 AE Apeldoorn, tel: +31 (0)55 366 3034, e-mail: MKI@influx-pr.com. (ref. 1410)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *